072 OUT LOUD

In december 2017 organiseren Sara (18) en Elisa (17) de eerste editie van 072 OUT LOUD. Tijdens deze avond creëren zo’n 10 jonge woordkunstenaars uit Alkmaar en omstreken een divers programma vol taal, inspiratie en creativiteit. Verschillende vormen van taalkunst, zoals spoken word, proza, poëzie, rap, komedie en theater krijgen een podium maar er is ook genoeg ruimte voor improvisatie.

‘’Met 072 OUT LOUD willen wij jonge taalliefhebbers op een moderne en laagdrempelige manier creatieve avonden laten beleven, waardoor er een community van taalliefhebbers ontstaat. Zo zullen mensen uit Alkmaar en omstreken uiteindelijk zien hoe tof taal eigenlijk is’’, vertelt organisator Elisa.

Tegenwoordig lezen jongeren nog nauwelijks een goed boek en er zijn weinig jongeren met een passie voor schrijven. Hun interesse gaat veel eerder uit naar games, series of social media. Jammer, vindt Elisa: ‘’Schrijven is voor mij een kunstvorm waarin ik mijn gevoelens kwijt kan. Juist daarom vind ik het zo jammer dat er weinig jongeren zijn die hier zo mee bezig zijn als ik’’.

Ook Sara heeft een passie voor creativiteit. Het liefste is ze de hele dag bezig met tekenen, schrijven of theater. ‘’Ik kom uit Egmond en voor mij was het heel lastig om mensen in mijn omgeving te vinden met dezelfde passie’’, aldus Sara. Inmiddels weten de organisatoren van 072 OUT LOUD dat er in en rondom Alkmaar wèl veel jongeren zijn die van woordtoveren houden. Die een passie hebben voor taal, die hun stem willen laten horen en dit met anderen willen delen. Jongeren die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten en te performen. Voor Elisa en Sara reden genoeg om een creatieve avond te organiseren waar jongeren het podium kunnen beklimmen, nieuwe mensen kunnen ontmoeten en zich kunnen laten inspireren.

‘’Wij willen jongeren activeren om zich op een laagdrempelige manier te laten inspireren door de verschillende vormen van taal. De performances, muziek, aankleding, en gezelligheid vormen de perfecte ingrediënten voor een toffe avond vol creativiteit die aansluit bij de jonge Alkmaarse doelgroep’’.

Bekijk hier de aftermovie van deze bijzondere middag.

 

Video by Kino Voss

Edit Elisa Lo A Njoe, via

Leuk extraatje. 072 Out Loud werd opgepikt door verschillende lokale nieuwskanalen. Onder andere een verslaggever van de Alkmaarsche Courant schreef een cool stuk over deze meiden en hun project. Hieronder vind je het artikel: