WAT WE DOEN

Stichting Talent And Dream, oftewel STAD, is een jongerenproject bureau met vestigingen in Alkmaar, Haarlem, Leiden en het Gooi. STAD begeleidt jongeren bij het opzetten van projecten voor jongeren en door jongeren. Dit alles om Alkmaar leuker te maken!

 

STAD is ontstaan vanuit de behoeften van jongeren. De wensen van deze jongeren kunnen ze bij STAD zelf vormgeven naar hun eigen leven en omgeving. In 2007 werd STAD opgericht door Bart van Duin en Robin Ruben. Het eerste kantoor opende in Haarlem en niet veel later kreeg ook Alkmaar een STAD vestiging. In 2014 breidde STAD zich nog meer uit en opende een nieuw kantoor haar deuren in Bussum. Niet kort geleden mag STAD ook Leiden aan haar vestigingslocaties toevoegen. Kortom, STAD groeit.

De doelgroep bestaat voornamelijk uit jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Bij STAD worden zij geholpen bij het opzetten van eigen evenementen, bedrijven of andere initiatieven. Daarbij is het stimuleren van talentontwikkeling een must en kunnen dromen werkelijkheid worden. De projecten zijn net zo divers als de jongeren zelf. Toch houdt STAD zich vast aan een duidelijke methodiek. Hoofddoel daarvan is dat jongeren altijd zelf ‘’eigenaar’’ van het project blijven. Dan sluiten projecten namelijk het best aan bij de doelgroep. Ondertussen heeft STAD al gigantisch veel projecten op haar naam staan en groeit dat aanbod altijd. Voorbeelden hiervan zijn: Stadsstrand de Kade, 072 Out Loud, Behind the Mask en Ballie.

 

De jongeren vinden de organisatie op verschillende manieren. Zo staat de deur altijd open, zijn de STAD’ers vaak aanwezig bij evenementen in de omgeving en beschikt STAD over dit online platform. Deze website en de social media kanalen daaromheen worden verzorgd door jongeren zelf. Zij produceren allerlei vormen van content over wat er speelt onder jongeren. STAD interviewt jongeren op straat, doet verslag van evenementen en houdt de lezer op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de omgeving.

22

Ondernemingen binnen Alkmaar zijn welkom als ze maatschappelijk projecten vanuit jongeren initiatief, willen steunen. Dit kan door middel van netwerken, sponsoring en meedenken. Ben je jong en wil je zelf iets opstarten, maar weet je niet precies hoe? Kom dan vooral bij ons langs of neem contact op via deze website.