Mentaal Centraal

Mentaal Centraal: “maak mentale problemen bespreekbaar”

In september 2018 zal Mentaal Centraal plaatsvinden. Mentaal Centraal is bedacht door Mitzi (19) en Evi (17), die elkaar kennen via hun laatste klinische behandeling. Mentaal Centraal wordt een tof evenement waarbij acts, artiesten, sprekers en andere invloedrijke personen die aan het onderwerp gekoppeld zijn komen optreden. Daarnaast willen Mitzi en Evi mensen met elkaar verbinden door met elkaar te praten over mentale problemen.

“Wij hebben zelf veel meegemaakt en weten hoeveel leeftijdsgenoten worstelen met mentale problemen. Wij willen jongeren en volwassenen uit onze omgeving samenbrengen zodat er ruimte is om elkaar te ontmoeten en hier eventueel over te praten. Hiermee willen we de nadruk op het positieve leggen en niet op het negatieve”, aldus de meiden. Ze hopen dat mensen zich opener opstellen, vriendschappen sluiten en in een positieve omgeving over mentale problemen kunnen praten.

 

Mentaal Centraal vindt plaats op 16 september 2018 van 14:00 tot 20:00 uur. Het evenement is te vinden bij Stadsstrand De Kade in Alkmaar.