Queer Kamp

Queer Kamp: “Thuis zijn en welkom zijn”

In 2018 zal het eerste queer kamp in Alkmaar worden gehouden, opgezet door Stichting Queer Events. Stichting Queer Events is bedacht door Daan en Maartje, wie beide onderdeel uitmaken van de LGBT+ community. LGBT+ staat voor Lesbienne, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender en alles wat niet genoemd is in dit spectrum.

 

“Queer Kamp Regio Alkmaar (LGBT+ kamp). Met dit project willen we de LGBT+ jongeren en hun allies (betrokken supporters van de LGBT+) uit hun stressvolle omgeving halen en ze een tijdelijk gevoel van “thuis zijn en welkom zijn” geven. We geven ze een plaats om een week lang zonder stress met elkaar verbonden te voelen en nieuwe gelijke mensen te kunnen ontmoeten”, aldus medeoprichter Daan.

De jongeren gaan in de kampeerweek verschillende activiteiten en spellen doen onder leiding van diverse begeleiders. Daarnaast komt er een dag voor coaching in bijvoorbeeld zelfvertrouwen en zelfwaardering. Naast serieuze momenten is er voornamelijk ruimte voor plezier en krijgt iedereen de ruimte om zich uit te drukken hoe zij willen.

 

Wil jij je opgeven voor Queer kamp? Houd onze site dan goed in de gaten de komende tijd!