DOKHeb jij ook een goed idee?

DOK

Een lang verwacht jongerenpodium voor beginnende artiesten – Dok is een plek voor kunstenaars, muzikanten, clowns, dichters en veel meer in het prachtige Geestmerambacht!

Geestmerambacht is een samenwerkingsverband van de provincie Noord- Holland en de omliggende gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk en Bergen. Het recreatieschap Geestmerambacht vind het belangrijk jongeren te betrekken bij de inrichting van het recreatiegebied waardoor beter kan worden ingespeeld op de behoefte van de jongeren binnen het recreatieschap. Er zijn drie werkateliers gehouden met jongeren uit de regio. De opdracht was het verzinnen van een nieuwe inrichting voor jongeren in het recreatieschap. Het meest aansprekende idee was een multifunctionele ruimte waar jongeren de vrijheid hebben om hun talenten te tonen en verder te ontwikkelen.

Niet alleen vanuit de jongeren die deelnamen aan het werkatelier bleek er behoefte te bestaan voor een multifunctionele ruimte. Uit verschillende gemeenten kwamen duidelijke geluiden die de behoefte aan een plek voor jongeren aantonen. Snel vormde zich een groep enthousiaste vrijwillige jongeren uit Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard en Langedijk die het idee op pakte en hun mouwen opstroopten voor de realisatie van DOK in de zomer 2010!

Stichting Dok is niet alleen een droom van jongeren om een eigen broedplaats te creëren. Stichting DOK draagt bij aan het oplossen van meerdere maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot de HAL-regio.Doordat jongeren, ongeacht hun afkomst en / of achtergrond, de kans geboden wordt om te participeren binnen het culturele aanbod, wordt er ingespeeld op een belangrijk gemis in het huidige aanbod voor jongeren. Wat leeft onder de jongeren kan niet beter worden vormgegeven en worden aangeboden door de jongeren zelf. DOK is de aangewezen plek voor jongeren waar zij de kans krijgen om dit te doen. Bij DOK is het mogelijk om workshops te organiseren, met je bandje op te treden, een kunstexpositie te organiseren of gewoon een plek om leuke mensen te ontmoeten.


Resultaat: Jongerenpodium
Fase: Afgerond