Party CheckHeb jij ook een goed idee?

Party Check

Wat? Alkmaar saai?, echt niet – dat er meer te doen is in Alkmaar en omstreken bewijst de 23 jarige kaaskop Anouk Beekman. Deze zomer gaat zij aan de slag om lokale initiatieven onder de aandacht te brengen.

Met haar project “Party Check” wilt zij aandacht vestigen op bestaande evenementen en de evenementenorganisaties die zich in zetten om de leefomgeving van in- en omwonenden van de stad Alkmaar aantrekkelijker te maken. Twaalf lokale evenementen zijn zorgvuldig geselecteerd en worden deze zomer bezocht door Party Check.

Het doel van Party Check is om aandacht te generen aan de vele, toch wel vaak kleinschalige evenementen in de omgeving. De jongeren in Alkmaar roepen te vaak “er is hier niets te beleven” en Party Check wilt het tegendeel bewijzen.

Lokale evenementen worden gedurende de hele zomer door Party Check gevolgd. “Vooral jongeren weten vaak de weg naar de kleinschalige, lokale initiatieven niet altijd te vinden” vindt initiatiefneemster Anouk Beekman. Zij voegt er nog aan toe ” dat is jammer omdat het aanbod vaak wel van hoge kwaliteit is”.

Elk evenement wordt door Party Check bezocht en per evenement schrijven jongeren een recensie en maken ze een filmcompilatie van de dag. Alle films worden aan het eind van de zomer gebundeld en bewoners worden in de gelegenheid gesteld om hun stem te laten horen. In oktober worden lokale evenementenorganisaties en belangstellenden bij elkaar gebracht en zal onder andere de publieksprijs uitgereikt worden voor “beste evenement 2011”.

Hieronder worden alle evenementen vermeld die door Party Check worden bezocht:

WAT WAAR WANNEER
Indian Summer Festival Broek op Langedijk 18 JUN
Annapop Heerhugowaard de Noord 25 JUN
Zomer op het plein Rabo Talent Stage Alkmaar 26 JUN
Wereld muziek festival Alkmaar 03 JUL
Badpop Waarland 08 JUL
Podium onder de Boom Alkmaar 08/10 JUL
Woodlands Bergen 23 JUL
Zomer op het plein Diggy Dex en Lange Frans Alkmaar 07 AUG
Midsummer Event Heerhugowaard 25 AUG
Mixtream Heerhugowaard 28 AUG
Podium Victorie loves Alkmaar Alkmaar 11 SEP
Friends of the wood Alkmaar 25 SEP

 

 

 


Resultaat: Recensies over de leukste feestjes van Alkmaar
Fase: Afgerond