Heb jij ook een goed idee?

Stadsstrand de Kade

Stadsstrand De Kade is een plek waar iedereen sinds 2012 iedere zomer kan genieten van een mooie zonnige culturele middag aan het Noord-Hollands kanaal – De naam van het stadsstrand omschrijft het concept van dit unieke project. Het stadsstrand is namelijk meer dan een horecagelegenheid. De Kade is een leuke plek waar jong talent, buurtbewoners, artiesten, culturele en maatschappelijke organisaties de kans krijgen om hun activiteiten te ontplooien.

Kleine akoestische optredens, workshops, sport en voorlichting zijn enkele voorbeelden van het aanbod aan activiteiten. Een levendig concept waar bezoekers verrast worden door leuke en nieuwe activiteiten van Alkmaarse organisaties en artiesten terwijl de zon ondergaat.

Alkmaar heeft verschillende plekken waar culturele activiteiten plaatsvinden. Stadsstrand De Kade probeert hier een toevoeging op zijn. De kracht van De Kade is dat het stadsstrand zich richt op de diversiteit aan activiteiten. Er is een klein podium waar beginnende artiesten, kunstenaars en dichters terecht kunnen. Maar ook andere culturele en maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd om gebruik te maken van de faciliteiten van de Kade.

Meer informatie: www.stadsstranddekade.nl of via Facebook.


Resultaat: Een stadsstrand midden in het centrum van Alkmaar
Fase: Afgerond