Heb jij ook een goed idee?

Puur Politiek

Alkmaar – Vanaf oktober dit jaar gaan twintig Alkmaarse scholieren een maatschappelijke stage bij de gemeenteraad van Alkmaar lopen. Ze volgen de lokale politiek en krijgen de kans om een kijkje te nemen in de keuken. Ze leren hoe het er in de politiek nu echt aan toe gaat.

De stage is meer dan alleen meelopen. Ze gaan ook actief mee doen met de politiek. Alles wat ze doen leggen ze vast met hun mobieltelefoon en deze filmpjes zijn straks te zien op deze website. Ook schrijven ze weblogs over hun ervaringen en gaan ze actief op zoek naar de mening van Jong Alkmaar, want ze zijn niet alleen stagiair, maar ook vertegenwoordiger van iedereen die jong is en in Alkmaar woont. Reageer dus op de filmpjes en schrijf je eigen mening op in de comments. De stagiaires brengen jouw mening over aan de Alkmaarse politici!

Daarnaast verdiepen ze zich in de actuele agendapunten die op de agenda van de gemeenteraad. Wat is hun mening over deze onderwerpen en telt deze mening mee in de besluiten die de verschillende politieke partijen nemen?


Resultaat: 20 scholieren volgende de Alkmaarse politiek
Fase: Afgerond