Heb jij ook een goed idee?

Coppa del Fifa

De online (game) en offline (voetbal) challenge – Op 22 September 2012 heeft in Koedijk een bijzonder nieuw evenement plaats gevonden. Coppa Del FIFA is de ultieme uitdaging voor zowel voetballers als gamers.

Een splinternieuw evenement georganiseerd door een lokale tiener: Leslie Fellensiek met behulp van Stichting STAD. Leslie vertelt enthousiast waarom hij tot dit idee is gekomen. ”Door mijn twee grote passies te kunnen combineren wil ik laten zien dat gamers en voetballers eigenlijk best wel veel met elkaar in gemeen hebben. De gamers krijgen op deze dag de kans om oog in oog met hun tegenstander te staan en dat vind ik super tof.”

Coppa Del FIFA is een dubbele FIFA wedstrijd waarbij er zowel online als offline gespeeld wordt. Dit betekent dat er zowel een Playstation3 game- als een zaalvoetbalwedstrijd tegelijkertijd zal plaatsvinden. Op zaterdag 22 September 2012 werd in Buurtcentrum de Rietschoot om 12:00 uur het startschot gegeven.

Het doel van de dag was om de gamers die online FIFA spelen tegen een onzichtbare tegenstander de kans te geven om ook in het echt de uitdaging aan te gaan. Ook voor niet-gamers was het een leuke dag, waarbij er korte voetbalwedstrijden van 8 minuten gespeeld werden.

Telstar Sports And Fashion, Media Markt Alkmaar en Sony Playstation Europe maakten deze dag mogelijk.


Resultaat: Offline FIFA Voetbalwedstrijd
Fase: Afgerond