School Inspiration DayHeb jij ook een goed idee?

School Inspiration Day

Technologie, design, entertainment & ondernemerschap – Op 27 juni 2013 vond op het CSG Jan Arentsz in Alkmaar de School Inspiration Day plaats! Op deze dag werden de leerlingen van VWO4 geïnspireerd door sprekers die écht wat te vertellen hebben en werden er workshops gegeven. De dag is georganiseerd door vijf scholieren uit de omgeving van Alkmaar. Dit allemaal om leerlingen te laten zien dat er meer is dan de gebaande paden na school.

De Inspiration Day is een dag waarop een afwisselend programma is aangeboden met praktische activiteiten en sprekers. De onderwerpen van de sprekers en de workshops zijn technologie, entertainment, design en ondernemerschap. Zo kwamen Nalden (WeTransfer), Balt van Zegeren (BNN), Edson (Patta) en Niels Aalberts (Kyteman) spraken op de stage. Verschillende workshops konden gevolgd worden, zoals rappen met Jiggy Djé, ‘Hoe maak je een tv-item’ en drummen!

Het was een dag anders dan normaal. Geen lessen en geen saaie sprekers of saaie workshops. De dag begint met ‘eventjes met z’n honderdtwintigen in de kantine dansen, hakken, zagen en

beuken.’ De manier waarop de leerlingen geïnspireerd werden is anders en heeft laten zien dat je niet de standaard weg hoeft te volgen om iets te bereiken. De dag was iets totaal nieuws voor de leerlingen en het Jan Arentsz.

De vijf jongeren die de School Inspiration Day hebben georganiseerd zijn: Djoey Bodenstaff (16 jaar), Lodewijk van der meer (16 jaar), Luke Beemsterboer (15 jaar), Joris van Schie (16 jaar) en Joyce Blommaart (16 jaar). Het doel van de dag was om hun medescholieren te inspireren en een bijdrage te leveren in het vormgeven van hun toekomst.

De dag duurde van 10:00 uur tot 17:00 uur en werd afgesloten met een barbecue bij Stadsstrand De Kade!


Resultaat: Een Inspiratiedag vol workshops en sprekers voor scholieren
Fase: Afgerond