Inspiratie workshopHeb jij ook een goed idee?

Inspiratie Workshop

Een creatieve manier om nieuwe ideeën uit te wisselen in de klas – Er wordt door de jongeren in Alkmaar in de wijk De Mare en Overdie weinig tot niet geparticipeerd aan culturele en maatschappelijke activiteiten. Wel wordt er door de jongeren vaak geklaagd dat er niets te doen is. Dit probleem komt steeds meer naar voren. Stichting STAD heeft dit onderzoek ondersteund om de participatie te bevorderen onder de jongeren. Eerst is er gekeken naar de wensen, behoeften en ideeën die de jongeren hebben, daardoor worden de jongeren bewust gemaakt en kan er worden gekeken naar hoe zij kunnen investeren in een beter activiteiten aanbod in de twee wijken van Alkmaar. Dit onderzoek is op aanvraag in te zien.

Omdat veel jongeren wel creatieve oplossingen/ideeen hebben is naar aanleiding van dit onderzoek een Inspiratieworkshop ontwikkeld. Deze workshop is op het Horizon College uitgevoerd. Het doel van de workshop is om jongeren te handvatten te geven om van een creatief idee, de vertaalslag te maken naar een concreet concept. Hiermee wilde Rosa, Aida & Minke laten zien dat geen idee te gek is en dat je met een goede uitwerking van je idee al tot een geweldig projectplan kan komen.


Resultaat: Inspiratie Workshop
Fase: Afgerond