Heb jij ook een goed idee?

School At The Beach

Genieten en inspireren op een ideale schooldag aan het strand – Na School Inspiration Day vorig jaar was het afgelopen vrijdag eindelijk tijd voor School At The Beach! Het doel was om leerlingen door boeiende sprekers en toffe activiteiten te laten zoeken naar hun eigen pad en alternatieve routes naar succes. Het vervolg op School Inspiration Day was nóg spectaculairder dan vorig jaar, want voor de leerlingen van 4- en 5 vwo van het CSG Jan Arentsz werd dit jaar een ideale schooldag gecreëerd. Bij een ideale schooldag hoort natuurlijk een ideale locatie. Geen grijze klaslokalen en saaie lessen, want waar kunnen leerlingen hun horizon beter verbreden dan aan het strand?!

Leerlingen konden hun energie kwijt tijdens actieve sport- en spelactiviteiten. Na de morning dance (met 240 leerlingen goed loskomen in het zand) werden leerlingen geïnspireerd door sprekers als Marko Kuiper (Indian Summer Festival), Oscar Kneppers (media-ondernemer en bekend van tijdschrift Bright, businessite Emerce en start-up platform Rockstart), Bert Brussen (The Post Online), en Mathijn den Duijf (mede grondlegger van Kytopia). Leerlingen hebben een futuristische experience beleefd door Marcel Bullinga. Daarbij konden leerlingen genieten van de singer- songwriters Case Mayfield en Jack and the Weatherman, waarbij het publiek helemaal los ging. De activiteiten op het strand waren een intensieve yoga sessie, volleybal, trefbal, voetbal en frisbee. Krachten werden gebundeld tijdens een reusachtig touwtrekkampioenschap.

Deze ideale schooldag werd georganiseerd door 8 toppers van het CSG Jan Arentsz. De organisatie van School Inspiration Day: Djoey Bodenstaff (17 jaar), Lodewijk van der Meer (17 jaar), Luke Beemsterboer (16 jaar), Joris van Schie (17 jaar) en Joyce Blommaart (17 jaar) werd dit jaar versterkt door Sjoerd Bommer (16 jaar), Daniël Ernste (16 jaar) en Sebastiaan de Jager (15 jaar).

Aan het einde van de dag konden leerlingen met z’n allen barbecueën. Daarna zorgden Fake dj Duo en Alex Cruz voor de ultieme afterparty. School at the Beach eindigde om 22:00 uur met een zonsondergang. Na een verfrissende duik in zee vertrokken de leerlingen weer naar huis. Check de foto’s en de aftermovie hieronder!


Resultaat: Inspirerende schooldag op het strand
Fase: Afgerond