De do’s and don’ts pop

Wat kan wel en wat kan niet op het gebied van seks en relaties? Wanneer moet je stop zeggen en kan je alles zomaar op social media zetten? En als je dit weet, hoe zorg je dan dat andere jongeren over deze vragen nadenken? Voor de campagne van We Can Young maakten zes leerlingen een pop. De ene kant is beplakt met teksten en foto’s van wat zij wel vinden kunnen, zoals mooie tatoeages (niet in het gezicht) en leuke foto’s van jezelf of van vrienden op social media plaatsen. Aan de andere kant van de pop staan teksten en foto’s van wat leerlingen absoluut te ver vinden gaan, zoals zinloos geweld of naaktfoto’s via social media verspreiden.

“De eerste dag was alles nieuw want we hadden het over een onderwerp waar we niet altijd over praten, je staat niet altijd stil bij het onderwerp respect. We hebben gebrainstormd en kwamen al snel op het idee om respect onder jongeren op een unieke manier te laten zien. De tweede dag vond ik heel leuk want toen konden we de actie echt uitvoeren. We hebben een van een grote kartonnen doos een pop uitgeknipt en toen hebben we teksten en foto’s erop geplakt van wat wij wel en niet vinden kunnen op het gebied van respect”, vertelt de veertienjarige Erin.

Met deze pop hebben de jongeren een toffe actie voor We Can Young uitgevoerd om jongeren bewust te maken van respect. Op het gebied van uiterlijk, geweld, seks en social media. De pop is te bewonderen in het kantoor van STAD.

Deel dit via:
Redactie