Kappen nou folder

Een folder over geweld: dat was het idee van een groepje changemakers afgelopen donderdag en vrijdag. Zij kwamen bij Stichting STAD om een campagne te verzinnen om het onderwerp respect bespreekbaar te maken voor jongeren. Na veel te hebben gediscussieerd en gebrainstormd kwam het creatieve idee om een folder te maken, en wel met een supermooi resultaat!

Voor de folder hebben ze mensen op straat geïnterviewd met de vraag: heb je zelf wel eens geweld op straat gezien? En wat doe je als dit gebeurd? Dit interview hebben ze in de folder gezet. Ook maakten ze een foto waarin ze geweld op straat nadeden, om te laten zien hoe het NIET moet! Uiteindelijk gebruikten de changemakers hun Photoshop-talenten om deze prachtige folder te maken.

“We hadden eerst het idee om een filmpje te maken, maar een folder vonden we toch een leuker idee. Ik vond het leukst om te interviewen. We gingen de straat op en dan praat je met mensen die je eigenlijk niet kent, zo ontstaan er grappige gesprekken”, zegt Lisa. Zij was één van de changemakers in het groepje die de folder maakte.

Deel dit via:
Redactie