Heb jij ook een goed idee?

Hoefplan Cup 2014

Met de hele buurt voetballen, tafelvoetballen, lol maken en strijden om de eerste prijs van de Hoefplan Cup 2014 – De veertienjarige Cagatay en Ersin, de elfjarige Aziz en de dertienjarige Abdullah organiseerden de Hoefplan Cup 2014: een voetbaltoernooi voor jongeren uit de wijk De Hoef met veldvoetbal én tafelvoetbal. De jongens organiseerden de Hoefplan Cup 2014 omdat vrienden op vakantie gingen en ze zich verveelden. Ze wilden iets tofs doen met zoveel mogelijk jongeren uit de buurt.

Het enthousiasme van de teams spatte er woensdag 6 augustus vanaf en ook het publiek was razend enthousiast. Op het nieuwe veldje in de Cornelis Begastraat streden maar liefst 8 teams om de eerste prijs. Er waren zowel jongens- als meisjesteams met spelers in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. Tussen het voetballen door konden de teams meedoen aan een tafelvoetbalcompetitie en er was door Buurtcentrum de Alkenhorst genoeg drinken verzorgd om de dorst van de inspanningen van de spelers te lessen.

Na een spannende finale was er natuurlijk een winnaar… die ging naar huis met leren voetballen voor het hele team. Het toernooi was ook een afscheid van Ersin, één van de organisatoren van de Hoefplan Cup 2014. Ersin vloog woensdag avond naar Turkije om daar te gaan wonen. ”Toen we op het idee kwamen voor het toernooi hadden we echt niet verwacht dat het zo groot zou worden. Iedereen is super blij en enthousiast, we krijgen echt leuke reacties!” Aldus Aziz. Cagatay: ”We zijn het meest trots dat het gelukt is om het toernooi goed te organiseren, vooral voor Ersin, die het heel leuk vond. Nu is het wel extra jammer dat hij weg is”.

Met dank aan (de vrijwilligers van) buurtcentrum de Alkenhorst en WonenPlus, Telstar, Alckmaria Victrix, Stan Baltus, Lynn van Wonderen en Hasret Topkaya.


Resultaat: Voetbaltoernooi
Fase: Afgerond