UNDERGROUNDHeb jij ook een goed idee?

Underground

Underground is een expositie tijdens Kunst tot de Nacht waarin jong en verstopt talent uit Alkmaar en omstreken de verborgen kant van de Alkmaarse kunst laat zien – Op de noorderkade hadden talentvolle, nieuwsgierige, creatieve maar vooral gezellige Alkmaarders zich verzameld om er een te gekke avond van te maken.

Tijdens Kunst tot de Nacht werd het culturele seizoen 2014-2015 in Alkmaar geopend. Mensen konden lopend of in tuctucs een culturele route volgen langs allerlei culturele instellingen in Alkmaar om verschillende kunstvormen te bewonderen. Naast bekende kunst in het centrum was er tijdens Kunst tot de Nacht een verfrissende plek om nieuwe kunst te ontdekken op een sfeervolle locatie. Underground werd georganiseerd door de 20-jarige Jelle Havermans. Jelle is zelf kunstenaar en wilde met de expositie jonge kunstenaars een podium bieden zodat zij zich kunnen profileren als kunstenaar in Alkmaar.

Afgelopen vrijdag was de expositieruimte gevuld met abstracte schilderijen, levendige portretten en kleurrijke tekeningen. De expositie had een underground feeling met de rauwe sfeer van een loods. De jongeren die hun werk exposeerden waren Cristel Groot, Tim Wunderink, Ines Bon en Ilse Korf en Jelle exposeerde zelf tweedimensionale schilderijen. Live muziek werd verzorgd door singer-songwriter Sjabbo Schaveling, die de afgelopen werd gecoacht tijdens de Popup tour. Van kritische kunstenaars tot nieuwsgierige jongeren, iedereen was enthousiast! Vanaf nu krijgt om de twee maanden een jong talent de ruimte tot zijn of haar beschikking om met behulp van STAD, Isoulution en In Alkmaar Kan Alles zelf een expositie op te zetten.


Resultaat: Expositie
Fase: Afgerond