Heb jij ook een goed idee?

Showhero Glazen Huis

Mensen met een beperking verwezenlijken hun droom en zamelen onder leiding van Showhero geld in voor het goede doel – Van 18 december 16:00 uur tot en met 20 december 16:00 uur sloten Showhero-organisatoren Lucas Bugter en Maurice van der Poll zich net als vorig jaar 48 uur lang op in het Showhero Glazen Huis op het Canadaplein in Alkmaar. Tijdens het Showhero Glazen Huis laten mensen met een beperking op een groot podium hun talent zien. Ook treden er dj’s en bands op en zijn er diverse wereldrecordpogingen en sportactiviteiten waaraan mensen op het plein kunnen deelnemen. Uiteraard kan iedereen zijn of haar favoriete nummer aanvragen bij de welbekende brievenbus.

Met alle activiteiten en acties hebben mensen met een beperking, onder begeleiding van stichting Showhero, zoveel mogelijk geld opgehaald voor 3FM’s Serious Request. Dit spektakel was 48 uur lang te volgen via de livestream op showhero.nl en via RTVNH.nl. Na afloop van het Showhero Glazen Huis overhandigden organisatoren en deelnemers een cheque van €8.412,95 bij het glazen huis van 3FM Serious Request in Heerlen, ruim €1.0000,- meer dan vorig jaar. “Dat moment was geweldig,” aldus Juriaan, deelnemer van Showhero die dolgraag het podium beklimt.

Showhero ziet dat ieder individu talent heeft. Daarom organiseren Lucas en Maurice samen met een enthousiaste groep vrijwilligers gedurende het hele jaar activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, variërend van het waarmaken van dromen en het breken van records tot shows in Theater de Beun en op het festival Dolfinn Rocks. Bij alle activiteiten staan de deelnemers in de schijnwerpers, voelen zij zich dé grote ster en is iedereen een winnaar. En zo ook tijdens het Showhero Glazen Huis.

Tijdens Serious Request 2015 vroegen de 3FM-dj’s aandacht voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden en zamelden zij samen met de rest van Nederland geld in om deze generatie een beter toekomstperspectief te bieden. LIKE de Facebookpagina van Showhero om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.


Resultaat: Een lokaal Glazen Huis om geld op te halen voor het goede doel
Fase: Afgerond