Video over sexting

Sexting: een bekend begrip onder jongeren. Sexting is het versturen van seksueel getinte foto’s of berichten via je smartphone. Veel jongeren krijgen ermee te maken. Door ze te maken en te sturen of door ze te krijgen en te verspreiden. Sexting leidt na het verspreiden van de foto’s vaak tot pesten. ”Jongeren weten vaak niet de gevolgen van het versturen van naaktfoto’s. In eerste instantie lijkt het leuk, bijvoorbeeld als je een relatie hebt met iemand. Maar als de relatie over gaat of iemand stuurt om wat voor reden dan ook de foto’s door kan je het niet meer terugdraaien. Zelfs via snapchat kunnen de foto’s worden opgeslagen en dus worden verspreid”. Met dit probleem wilde de groep Changemakers van het PCC Oosterhout, bestaande uit Pasha, Jameen, Bjorn en Stijn aan de slag gaan. De groep brainstormde over het onderwerp en kwam op het idee om een filmpje te maken over sexting, om jongeren te waarschuwen voor de gevaren ervan.

Het filmpje laat zien dat je er goed over na moet denken voor je aan sexting doet omdat sexting vreselijke gevolgen kan hebben. En als je het dan toch doet, zorg dan in ieder geval dat anderen niet zien dat jij het bent!

Deel dit via:
Redactie