Heb jij ook een goed idee?

Game On

Game On! Een sportproject georganiseerd voor asielzoekers, zodat zij meer meekrijgen van de Nederlandse cultuur, gewoontes en natuurlijk de taal – Sport is een goede manier om mensen met elkaar in contact te brengen en saamhorigheid te stimuleren. Daarom organiseert Nasra (18 jaar) op donderdag 12 maart Game On!: een te gekke middag waarbij kinderen van het AZC een basketbalworkshop krijgen van Thriple Threat. Triple Threat is een groep jongens die basketbal combineren met dans en muziek. Zij hebben een eigen basketbalvereniging, geven workshops en organiseren verschillende evenementen.

Nasra: ”Elke asielzoeker heeft zijn eigen vluchtverhaal. Zij vrezen voor het oorlogsgeweld in hun land of vervolging. Asielzoekers voelen zich vaak verloren in Nederland, het land waar ze onvrijwillig zijn, de taal niet spreken en het systeem niet begrijpen. Ze zitten met twijfels, bang dat ze teruggestuurd worden. Ik wil de asielzoekers een leuke dag bezorgen en laten zien dat er ook aan hen wordt gedacht. Het feit dat er weinig activiteiten georganiseerd worden voor asielzoekers betekent dat het vernieuwend is en dat het belangrijk is dat we ons hiervoor inzetten”. Game On! is georganiseerd in samenwerking met De Vrolijkheid: een organisatie die zich ook inzet voor asielzoekers en activiteiten organiseert.

Het was een super leuke en sportieve middag! Nasra wil binnenkort een middag vol sport- en spelactiviteiten te organiseren om nog meer kinderen een leuke, onbezorgde dag te geven.

Studenten van verschillende opleidingen die middenin het studentenleven staan inspireerden de leerlingen door hun ervaringen te delen en tips te geven over onderwerpen als: studentenverenigingen, een tussenjaar, studeren in het buitenland en op jezelf wonen Daarnaast volgden de leerlingen een workshop ‘Money Saving Meals’, waarbij ze zelf een simpele low-budget maaltijd hebben gekookt. En ja: het was nog gezond en lekker ook! In de gymzaal was het flink zweten tijdens een intensieve workshop van het leger. De leerlingen vervulden verschillende opdrachten en wanneer iemand niet goed mee deed of te laat binnen kwam na een korte pauze moest de hele groep zich opdrukken. Ook dit hoort voor een aantal jongeren bij hun leven als student. Na een gezamenlijke afsluiting ging iedereen om 15:00 uur vol nieuwe ervaringen weer naar huis.


Resultaat: Sportproject voor asielzoekers
Fase: Afgerond