Heb jij ook een goed idee?

Out Of The Box

Workshops die je nergens anders kan doen, die tegen clichés in gaan en uniek zijn – Dat was het idee van de 21-jarige Claudia. Vrijdag 15 mei 2015 werd bij STAD Alkmaar de workshopmarkt Out Of The Box georganiseerd. Workshops in de categorieën kunst en cultuur, werk en school, lifestyle en media. De workshopcategorieën klinken misschien niet echt Out Of The Box, maar de workshops zelf waren dat zeker! De workshops zijn het grunten van je favoriete nummers, kunst maken van gezonde snacks (thanks to sponsor Krop Sla!), het personaliseren van je cv, fotograferen met je smartphone en je oude kleding of accessoires pimpen. Alle workshops werden gegeven door jonge professionals.

Claudia: “Met Out of the Box wil ik jongeren de kans geven om iets te doen of te leren wat ze niet aangeboden krijgen via school of op andere plekken waar workshops worden gegeven. Ook hoop ik dat ze door de inspirerende lesgevers gaan nadenken over dat de standaard niet altijd cool hoeft te zijn en dat het niet gek is om out of the box te denken of te doen.”

Claudia organiseerde de workshopmarkt voor de estafette van Womanlink met als thema: Ken je kracht! ”Ik wilde laten zien dat je alles kan bereiken en alles kan doen, als je er zelf maar voor gaat. Er zijn altijd wel mensen die achter jou staan, hoe gek jouw idee, hobby of baan ook is. Ik hoop dat jongeren aan het einde van de workshopmarkt een open mind hebben tegenover jongeren die er misschien anders uitzien of in hun ogen gekke hobby’s hebben. Dat ze durven te doen wat ze misschien graag zouden willen maar wat anderen raar zouden vinden”.

Hoe leuk is het als je je favoriete nummer van Taylor Swift kan grunten of dat ene rapnummer een duistere sound kunt geven? Of wat dacht je van prachtige kunst maken met de lekkerste en zelfs gezondste snacks? Binnenkort een sollicitatie? Kom eens aanzetten met een creatief en persoonlijker cv dan anderen, zodat jij van alle sollicitanten uitblinkt! En hoe maak je de ideale foto met je smartphone met de juiste filters, kaders en belichting? Als dat nog niet genoeg is maakten de deelnemers prachtige accessoires voor hun gadgets.

Workshopmarkt ‘Out of the Box’ bleek een groot succes te zijn! Claudia heeft zeker haar doel bereikt!


Resultaat: Creatieve workshopmarkt
Fase: Afgerond