Heb jij ook een goed idee?

School Goes Skeef

School Goes Skeef is een dag waarop alle leerlingen van 4- en 5 vwo van het CSG Jan Arentsz Alkmaar een dag voorgeschoteld krijgen die anders is dan alle anderen; Het doel is om leerlingen door boeiende sprekers en actieve workshops te laten zien dat er meer is dan de gebaande paden na school – School Goes Skeef is de derde editie van een concept dat twee jaar geleden door scholieren van het Jan Arentsz is bedacht als ‘School Inspiration Day’, gevolgd door ‘School at the Beach’, met als doel medeleerlingen inspireren op een ideale schooldag en hen laten zien dat alles mogelijk is. Toch was School goes Skeef, dit jaar op 26 juni weer totaal anders dan vorig jaar. Dit jaar werden leerlingen namelijk geïnspireerd op de sportieve locatie Skeef in Heerhugowaard.

”De dag bestaat uit een combinatie van sprekers en activiteiten. Dus niet een doorsnee schooldag in het leven van een scholier, maar iets nieuws, iets leerzaams, iets leuks!”, aldus de enthousiaste organisatoren. De inspirerende ‘talks’ en succesverhalen kwamen van Bert Brussen (ThePostOnline), Martijn Aslander (lifehacker), Nienke Duinmeijer (professioneel surfer), Eunice Frijde (gooide haar leven drastisch om en leefde als nomade), Robert van Hoesel (Young Creators, Crowed, Woodify) en Maaike de Wit zorgde voor zomerse muziek. Leerlingen worden uitgedaagd tijdens de sport- en spelactiviteiten als volleybal, bumperbal, yoga, ultimate frisbee en vlotten bouwen. Er werd een demonstratie wakeboarden gegeven en met het bloedstollende Jan Arentsz touwtrekkampioenschap hebben de leerlingen een fantastische dag gehad. De organisatie, bestaande uit Sebastiaan, Daniel, Djoerd, Rick, Ingmar, Loucka en Femke kijken er nu al naar uit om volgend jaar weer zo’n geweldige dag te organiseren! Wordt vervolgd!


Resultaat: Inspiratiedag voor scholieren
Fase: Afgerond