Heb jij ook een goed idee?

Jungle

Een verrassende expositie die de diepste geheimen van de kunst en gedachten van jong talent uit Alkmaar blootlegt – Jungle werd georganiseerd door de 24-jarige Tim Wunderink: ”Binnen deze jungle komen op één avond verschillende kunstvormen van jonge Alkmaarders bij elkaar; Jong en oud liet zich verrassen door kleurrijke schilderijen, levendige foto’s, mysterieuze muziek en meer!” Tim is zelf kunstenaar en wilde met deze expositie jonge kunstenaars een podium bieden zodat zij zich kunnen profileren als kunstenaar in Alkmaar. Ook wilde hij andere jongeren laten zien hoe tof een kunstexpositie kan zijn. Exposanten waren Timson, Ruby van der Kuil, Tim Reisinger, Damian Offenberg, Rik van Gorsel en Wessel Kruijver. De voetjes gingen van de vloer dankzij de band In Loema (Maurice Zwart) en dj Radikal Rupert.

Tijdens Kunst tot de Nacht werd het culturele seizoen 2015-2016 in Alkmaar geopend. Mensen konden lopend of in tuctucs een culturele route volgen langs allerlei culturele instellingen in Alkmaar om verschillende kunstvormen te bewonderen. De locatie van de expositie Jungle was de multifunctionele ruimte van STAD op de Noorderkade 132 in Alkmaar. Het pand werd omgetoverd tot een echte wildernis. Het thema Jungle is geïnspireerd door de wildernis van het leven, vol planten, bomen, dieren en insecten die hierin proberen te overleven. In plaats van gevestigde kunst was in deze jungle werk van fris, jong talent te bewonderen. De uitstraling van het pand past goed bij het karakter van de expositie. De geëxposeerde kunst was niet gebonden aan regels of een limiet, de creativiteit van de kunstenaar stond voorop!

De expo was gevuld met kleurrijke schilderijen van de 18-jarige Ruby, de 24-jarige Rik en de 23-jarige Wessel. De schilderijen van Timson tillen zijn kunstwerken naar een volgende dimensie met behulp van 3D-brillen. Tim (19 jaar) liet zien hoe hij zijn prachtige analoge foto’s maakt en zelf ontwikkelt en ook de 23-jarige Damian exposeert zijn levendige foto’s: ”Het is als jonge kunstenaar lastig om een podium te vinden in Alkmaar. Juist daarom is het een geweldige uitdaging om samen met andere kunstenaars te laten zien wat jonge Alkmaarse kunstenaars in hun mars hebben!’’. Maurice (22 jaar, In Loema) liet met nummers van zijn album Secrets of the Mind zijn diepste geheimen horen in het ritme en de klanken van de muziek. Kunstliefhebber of niet, deze mix van creativiteit resulteerde in een verrassende, interactieve expositie met een geweldige sfeer die Alkmaarse jongeren niet snel zullen vergeten.

De expositie werd mogelijk gemaakt dankzij Vreeker Schilderwerken, Gewoon Sill, Restaurant Tumi, Groot in Groen, Scouting Limmen, Alcmaria Flowers, Rivers, Janet Bouman, Kees Veenstra, Sanne Wunderink, Suzan Bouman, Richard Wunderink, Karin Wunderink, Margaret Bouman, Mark van Rossum, Jacqueline Bouman, Michel Min en Mike Min.


Resultaat: Een expositie tijdens Kunst tot de Nacht
Fase: Afgerond