Held op Hakken

Vier leerlingen van het Murmelliusgymnasium zijn bezig geweest een campagne op te richten voor WE CAN Young van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 oktober. De campagne die zij hebben opgericht heet #heldophakken. Het doel van deze campagne is om het stereotype dat mannen altijd de vrouw moeten redden te doorbreken. Dit is bijvoorbeeld zo in Disney’s Sneeuwwitje, waarin zij wakker wordt gekust door een prins. Zij hebben hiervoor een filmpje gemaakt en zijn hiermee de straat opgegaan en hebben aan mensen op straat en in school hun mening gevraagd en dit hebben zij verwerkt in een tof filmpje. Veel mensen vonden het idee van de campagne heel leuk. Naast het filmpje hebben ze ook een Facebook- en Instagrampagina gemaakt. Hierop hebben ze foto’s en stukjes gepost van waar ze mee bezig waren. Zij hebben doormiddel van deze campagne veel geleerd over het respecteren van elkaar, hoe je zo’n campagne moet opzetten en hoe het is om in groepsverband BEN JIJ EEN ‘ECHTE MAN’? #HELDOPHAKKEN

Deel dit via:
Redactie