PD-NEWS: het nieuwe seks en relaties

Vier derdeklas leerlingen van het Stedelijk Dalton College Alkmaar kwamen van 5 t/m 7 april 2016 voor hun maatschappelijke stage naar STAD. De stage begon met een introductie over wat STAD is en het programma voor de maatschappelijke stage. Ook werden verschillende stellingen over seks en relaties behandeld en ging iedereen over de onderwerpen in discussie. Daarna ging de groep aan de slag als changemaker!

De groep werd verdeeld in twee kleinere groepen en één van de groepjes kwam op het idee om een eigen nieuwsuitzending te maken over seks en relaties! De groep kwam op de fantastische naam ‘pussydestroyers’. Het nieuws heeft als doel om achter het verschil te komen tussen de meningen van mannen en vrouwen op gebied van relaties en seks. We bedachten stellingen zoals; ‘wanneer noem je iemand een slet?’ of ‘wie is er verantwoordelijk voor het meenemen van condooms, mannen of vrouwen?’

We interviewden vijf vrouwen en vijf mannen op straat. Allen gaven zij hun mening over de stellingen en daar kwam een interessante uitslag uit!

Stelling 1: Zijn videoclips tegenwoordig te oversekst? Mannen oneens / Vrouwen eens

Stelling 2: Wie moet de verantwoordelijkheid nemen voor het meenemen van voorbehoedsmiddelen? Over het algemeen vonden mannen dat zowel de man als de vrouw hier verantwoordelijk voor is. Vrouwen vinden dit ook, al zegt een merendeel dat de man voor condooms moet zorgen.

Stelling 3: Wanneer is iemand een slet?

Stelling 4: Hoeveel laat je toe in een relatie? Stelling 5: Sta je open voor een open relatie?

Check de video met interviews en natuurlijk het pussydestroyers nieuws zelf!

Deel dit via:
Redactie