Heb jij ook een goed idee?

Humans Of Alkmaar

Humans of Alkmaar is een initiatief van Lorenz Kort en Don van Baar. Zij willen Alkmaarders met elkaar verbinden door het delen van foto’s en persoonlijke verhalen van mensen in de stad. Tot de verbazing van Lorenz bestond er op 15 januari 2014 nog geen Humans of Alkmaar, dus richtte hij een website en Facebookpagina op. Hij was altijd al nieuwsgierig naar de verhalen van inwoners van Alkmaar en vindt het geweldig om door met mensen in gesprek te gaan, hen te fotograferen en dit te delen met Alkmaarders om stereotypes te verdrijven en controversiële thema’s bespreekbaar te maken.

Lorenz en Don gingen met hun camera, pen en papier op pad en legden de mooiste verhalen vast. Hierdoor groeide Humans of Alkmaar snel uit tot een populair platform. Nu merkt Lorenz dat hij meer wil. Hij wil een community opzetten van een groep fotografen die samen met hem de missie van HOA uitdragen, namelijk: stereotypering bij Alkmaarders tegengaan d.m.v. het vastleggen van bijzondere foto’s en vertellen van verhalen van mensen in Alkmaar. Deze foto’s moeten wel kwalitatief goed zijn en de verhalen moeten op een goede maar ook aansprekende manier geschreven worden. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat de fotografen die een steentje bijdragen aan Humans of Alkmaar dit met veel plezier doen. Om dit te bereiken en het concept Humans of Alkmaar te versterken werkte Lorenz bij STAD aan nieuwe doelen en plannen om dit te bereiken. Inmiddels is er een groep enthousiaste fotografen die zich aan HOA heeft verbonden. Ben jij fotograaf en/of schrijver en lijkt het jou ook tof om voor Humans of Alkmaar aan de slag te gaan? Stuur dan snel een berichtje via Facebook of een mailtje naar info@humansofalkmaar.nl.

Featured Image by Carmen Ruijsink de Zwarte, via


Resultaat: Platform met verhalen over Alkmaarders
Fase: Afgerond