Heb jij ook een goed idee?

Warehouse

WAREHOUSE is hét evenement waar een geheime locatie is omgedoopt tot echte Housetempel. Hier komen houseliefhebbers samen om de geschiedenis van de housemuziek te herontdekken. Bezoekers beginnen hun reis in 1977, in The Warehouse in Chicago en eindigen in het nu: een Housefeest op een unieke locatie in het centrum van Alkmaar, waar bekende en onbekende housedj’s klaar zijn om samen met jou de ultieme Housebeleving te creëren. Samen vormen we ‘de Unity’: de verbondenheid tussen het publiek die de Housemuziek volgens de godfather van de House Frankie Knuckles uniek maakt. Samen maken we er een onvergetelijk feest van!

WAREHOUSE wordt georganiseerd door de 18-jarige Daniël. Daniël is zelf house dj (dj Colores) en stopt hier, naast school en zijn bijbaan bij de Albert Heijn, al zijn tijd en energie in. Dagelijks leest hij artikelen of kijkt hij video’s over house en alles wat daarbij hoort. Ook produceert hij zijn eigen muziek en probeert hij aan de weg te timmeren als dj op evenementen. Nu wil hij zelf een evenement opzetten: ‘’Mijn droom is om een evenement op een unieke locatie in Alkmaar te organiseren met mensen die dezelfde passie voor housemuziek hebben als ik. Toen de locatie die ik voor ogen heb leeg kwam te staan dacht ik, waarschijnlijk net als vele anderen, op die locatie kan je zoveel vette dingen organiseren! En vanuit die gedachte is ‘WAREHOUSE’ ontstaan. The Warehouse waar de housemuziek is ontstaan in combinatie met de locatie maakt dat alles klopt‘’, aldus Daniël.

Het hele pand zal House ademen als een echte housetempel. Als je binnenkomt bevind je je in 1977, de tijd dat House door Frankie Knuckles in discotheek The Warehouse in Chicago werd ontdekt. Vanaf hier volg je een route die je steeds verder naar boven toe leidt richting de tijd van nu. Onderweg kom je allerlei bezienswaardigheden en activiteiten tegen die jou doen denken of meer leren over de ontwikkelingen van House. Wist je bijvoorbeeld dat dankzij Housemuziek de ‘do it yourself-cultuur’ is ontstaan waarin consumenten van muziek ook producers werden, doordat zij bestaande platen mixten tot nieuwe muziek.

Behalve voor geschiedenis komen houseliefhebbers natuurlijk voor muziek! Op een van de mooiste plekken van Alkmaar, namelijk op het dakterras van het warenhuis, vindt het feest plaats. Het feest is Ibiza-stijl aangekleed, naar het eerste Housefestival op Ibiza in 1987: Summer of Love. Met de zon, drankjes, muziek van beginnende en gevorderde housedj’s gaan hopelijk alle voetjes van de vloer!


Resultaat: Housefeest
Fase: Afgerond