Heb jij ook een goed idee?

Ouderenproject

Zoveel mogelijk jongeren op een toffe manier in actie krijgen om zich in te zetten voor ouderen in verzorgingshuizen – dat is het doel van Jade Apeldoorn, die door haar werk bij een verpleeghuis ziet hoe eenzaam sommige ouderen zijn en hoe leuk het is om je voor deze mensen in te zetten. ‘’Zelf leer ik er zoveel van om een praatje met ouderen te maken, een rondje met ze buiten te lopen of een spelletje met ze te spelen. Veel jongeren niet hoe leuk dit eigenlijk is, niet alleen voor de ouderen maar ook zeker voor jezelf!’’. Jade wil zoveel mogelijk jongeren op een toffe manier in actie krijgen om zich in te zetten voor ouderen in en rondom Alkmaar, zelf doet zij dit al jaren. ‘’Vrijwilligerswerk is niet alleen heel leerzaam en leuk maar staat ook heel goed op je cv en bijna iedereen kan op zijn of haar manier iets voor ouderen betekenen!’’.

De eerste stap is een brainstormsessie met jongeren om te kijken wat zij leuk vinden om in een verzorgingshuis te organiseren. Of dit nu een modeshow, knutselmiddag, bingoavond of rollatorrace is: als jongeren het zelf bedenken en doen is het niet alleen leuk voor ouderen maar ook voor jongeren zelf! Uiteindelijk wil Jade de docenten op middelbare scholen in Alkmaar enthousiast maken om stages of vrijwilligersuren op deze manier in te zetten. ‘’Op die manier kunnen we echt wat doen tegen eenzaamheid van ouderen in verzorgingshuizen’’. Uit de eerste brainstormsessie wordt een activiteit gekozen die de jongeren zullen uitvoeren om jongeren, ouderen, docenten en activiteitenbegeleiders in de verzorgingshuizen enthousiast te maken voor meer activiteiten. Wil jij meedenken of meewerken aan dit project? Stuur dan een mailtje naar dianne@stad-alkmaar.com!


Fase: Afgerond