Ken je grenzen

In de week van 10 t/m 14 oktober kwam een groep nieuwe Changemakers in actie bij STAD. De groep had nog geen idee wat ze te wachten stond. Ze begonnen met een introductie over WE CAN Young: wat het is en waar ze zich mee bezig zouden gaan houden. Daarna keek de groep een aantal video’s en behandelden zij een aantal stellingen. Iedereen werd verdeeld over 2 groepen die beiden een eigen campagne voor WE CAN Young zouden gaan opzetten. Wij (de groep van van Sophie, Denise en Matilde) hadden natuurlijk inspiratie nodig, dus we begonnen met brainstormen. We maakten een mindmap over de onderwerpen uit de introductie, want wat is We Can Young nou eigenlijk?

WE CAN Young is een campagne met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen op gebied van seks en relaties. Wij gingen verder met het project en maakten plannen. We hadden al snel bedacht dat we jongeren wilden gaan interviewen om veel jongeren in Alkmaar met de campagne te bereiken. We bedachten een aantal stellingen en vragen gebaseerd op onze mindmap. We maakten een filmplan en bedachten wat we nodig zouden hebben. We besloten ook een flyer te maken en uit te delen, om onze standpunten kracht bij te zetten. De volgende dag gingen we gewapend met microfoon en camera naar het Murmellius om daar leerlingen (en de conciërge) te interviewen.

We hebben een aantal goede beelden geschoten en vervolgens kropen we achter de computer om onze video te editen, dit hebben we bij STAD geleerd. Na een tijdje ging het goed en konden we zelf aan de gang. Na veel monteerwerk zijn we heel blij met het eindresultaat. We hebben het heel leuk gehad bij STAD en we hebben veel geleerd. Er hing een goede sfeer en iedereen was heel aardig en behulpzaam. Ook hopen we dat ons filmpje zoveel mogelijk jongeren bereikt om onze boodschap over te brengen: Respecteer je eigen grenzen en die van anderen! Je vindt de video en de flyer op deze site!

Deel dit via:
Redactie