Heb jij ook een goed idee?

De Waterkoeler

De 20-jarige Tim Reisinger is al zo lang hij zich kan herinneren bezig met film, muziek maken, tekenen, filosoferen en hij heeft een fascinatie voor fotograferen. Hoewel hij weet wat hij wil gaan studeren (natuur- en sterrenkunde) heeft hij bewust gekozen voor een tussenjaar om zich volledig te focussen op zijn creatieve bezigheden en deze verder te ontwikkelen. Om alle verschillende onderdelen samen te laten smelten waar Tim van houdt wil hij een film maken, omdat hij in een film al zijn aspiraties kwijt kan: fotografie, filosofie, schrijven en muziek.

In het voorjaar schreef Tim een script voor een speelfilm van 30 minuten. Hij vond het lastig om goeie mensen te vinden die hem konden helpen met zijn film omdat hij zichzelf nog niet kon bewijzen met een eerder gemaakte film. Daarom besloot hij eerst een korte film te maken waarin hij al zijn kwaliteiten kan laten zien, zodat hij later alsnog zijn speelfilm kan maken. Tim: ”Mijn film lijkt op het eerste gezicht heel absurd, maar de achterliggende gedachte gaat over het alledaagse leven en de vragen die wij (jongeren) stellen als we in een moeilijke fase van ons leven zitten. Namelijk: ‘wat is de zin van het leven en waarom lijkt het leven soms zo absurd en willekeurig?’ Een beroemd regisseur zei ooit: ‘’we moeten de absurditeit van het leven accepteren en zodra we dat doen kunnen we er onze eigen zin eraan geven”.

Het personage in deze film wordt ook geconfronteerd met een absurde situatie maar zodra hij dat accepteert eindigt de narigheid. ”Het is heel belangrijk voor mij om deze film te maken. Ten eerste omdat film maken mijn passie is en ten tweede wil ik mensen op een creatieve manier kennis laken maken met nieuwe ideeën en ze hopelijk inzichten geven over levensvragen waar jongeren mee worstelen”, aldus Tim.

Voor deze film werkte Tim samen met jonge acteurs, creatievelingen en verschillende figuranten. Tim had een week nodig om op verschillende locaties in Alkmaar te draaien, hij is nu bezig met de montage. Hopelijk wordt de film volgend jaar aan een groter publiek in Alkmaar vertoond, zodat Tim zoveel mogelijk jongeren met zijn boodschap kan inspireren.


Resultaat: Een speelfilm
Fase: Afgerond