Lied stereotypering

Wij zijn Grace, Angelica en Brigitte en wij zitten in het vierde jaar van het Van der Meij College. Bij STAD werkten wij in november 2016 een week lang aan een project voor WE CAN YOUNG. De eerste dag begonnen we met een presentatie en stellingen over onderwerpen die met seks, relaties, respect en diversiteit te maken hebben. Om elkaar beter te leren kennen maakten we eerst een mindmap over onszelf die we daarna gingen presenteren.

Vervolgens gingen we zelf met de onderwerpen van WE CAN Young aan de slag. Wij waren meteen onder de indruk van het onderwerp stereotypering, omdat wij om ons heen zien dat mensen worden gepest omdat ze bijvoorbeeld ‘’anders’’ zijn, bijvoorbeeld omdat ze homo of lesbisch zijn. Wij vinden dat niet oke want iedereen is hetzelfde, maar toch anders omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. We kwamen op het idee om een mash-up te maken van nummers waar de boodschap in voor komt: wees jezelf, het is niet erg om anders te zijn, je bent oke en geef niet op! We hebben de liedjes achter elkaar gezet en heel veel op de gitaar geoefend met de akkoorden. Uiteindelijk hebben we het nummer in de microfoon ingezongen en een video opgenomen en deze gemonteerd. Om de boodschap over te brengen: ‘’het is niet erg om anders te zijn’’ hebben we een mash-up gemaakt van de nummers:

  • The Greatest by Sia
  • Where’s the Love by Black Eyed Peace
  • You Don’t Own Me by Grace
  • We are Golden by Mika
  • Love yourself by Justin Bieber
  • Control by Halsey

Het was een leuke ervaring en we hebben veel geleerd. Wij hopen dat door de videoclip en het liedje mensen gaan nadenken voordat je iets tegen iemand zegt, want jij bent net zo anders als andere jongens en meiden om je heen. Dus wij willen als laatste boodschap tegen iedereen zeggen: WEES JEZELF en laat anderen ZICHZELF zijn. Want iedereen is gelijk!

Deel dit via:
Redactie