Heb jij ook een goed idee?

Showhero Hotel

Dromen komen uit in het Showhero Hotel – Van 27 t/m 29 januari werd het Kings Inn City Ho(s)tel volledig gerund door 80 mensen met een beperking. Koken, bedienen, biertjes tappen, schoonmaken, beveiligen, fotograferen, koffie zetten en niet te vergeten: een feestje bouwen! In het Showhero Hotel deden deelnemers het allemaal zelf!

Het idee voor dit project is afgelopen zomer ontstaan bij de deelnemers van Showhero. Showhero is een stichting die evenementen organiseert met mensen met een beperking. Met het Showhero Hotel willen initiatiefnemers Maurice van der Poll en Lucas Bugter mensen met een beperking het de kans geven om hun ultieme dromen waar te maken. Dit keer in het Kings Inn City Ho(s)tel in Alkmaar.

In het hotel waren speciale entertainmentkamers ingericht waar het continu een groot feest was! Eric Stam tapte biertjes in zijn eigen Eric Stamcafé waar de bezoekers in zijn overvolle kroeg losgingen op muziek van Andre Hazes. Er werd verse popcorn gemaakt in de filmkamer en iedereen zong het hele weekend zijn favoriete hits in de karaokekamer of dook gezellig in de ballenbak. Deelnemers met een gouden keeltje hebben hun favoriete nummers opgenomen in de professionele studiokamer en in de spelkamer hielden bezoekers een tafeltennis-, tafelvoetbal- en een sjoelwedstrijd tegelijkertijd.

Het Showhero Hotel was een weekend lang een plek waar iedereen zichzelf kon zijn. Deelnemers, bezoekers, vrijwilligers, lokale artiesten… iedereen had continu een grote smile op zijn gezicht en de deelnemers hadden letterlijk ‘de dag van hun leven’. Het was een groot spektakel!

In het Showhero Hotel hebben deelnemers hun eigen dromen in de droomboom opgehangen en dit weekend werd zoveel mogelijk geld opgehaald om deze dromen in 2017 te kunnen verwezenlijken. Dankzij een spectaculaire veiling, de donaties van sponsoren, bezoekers en de bijdrage van Kings Inn heeft het Showhero Hotel komend jaar €9.062,50 te besteden om nog meer dromen van mensen met een beperking uit te laten komen! Wij kunnen niet wachten!

Featured image by Eric Minten, Oog op Alkmaar


Resultaat: Een hotel gerund door mensen met een verstandelijke beperking
Fase: Afgerond