Insta Video

Billy en Iris, twee leerlingen van het Stedelijk Dalton College in Alkmaar, brainstormden op 28 maart over allerlei onderwerpen om een toffe campagne te bedenken voor WE CAN Young. Het onderwerp dat het meeste naar voren kwam is: dat alle jongeren anders zijn en zichzelf moeten kunnen zijn. Door deze brainstormsessie belandden zij in een discussie over wat wel en echt niet kan op Instagram. Hoe zit het bijvoorbeeld met sexy foto’s, naaktfoto’s, schelden, pesten, relaties of kleffe foto’s delen via insta, jouw privacy (het delen van je telefoonnummer/woonplaats) en kwetsbaarheid als anderen foto’s van jou posten? Veel jongeren vinden iets niet snel ‘te gek’, maar als volwassenen of ouders iets op Insta posten kan dit echt niet. Hoe denken andere jongeren daarover? Wat kan wel en wat kan niet?

Billy en Iris kwamen op het idee om een video te maken en jongeren over dit onderwerp te interviewen. Hierdoor gaven zowel jongens als meiden hun mening over de do’s en don’ts van Instagram.

Opvallend is dat veel jongeren ‘te bloot’ niet op Instagram vinden kunnen, anderen zeggen dat jongeren zelf moeten weten hoe ver zij hiermee gaan. Ouders zijn op Instagram vaak niet toegestaan: ”voor mijn ouders ben ik een meisje dat naar school gaat, sport en mijn huiswerk maakt, voor mijn vrienden ben ik iemand die van muziek en feestjes houdt”.

Deel dit via:
Redactie