Heb jij ook een goed idee?

Straat!

Straatkunst: een way of life – STRAAT! is een groep jonge Alkmaarse straatkunstenaars met een grote passie voor straatcultuur. Het doel van deze groep is om evenementen te organiseren waar artiesten van de straat de kans krijgen om hun vetste skills te laten zien en anderen hyped maken voor hun passie door middel van shows, workshops en Q&A.

Het allereerste doel was een festival in Hal25, wat is opgeknipt in kleinere straat-evenementen, zoals op 10 juni tijdens Crossoverstad, een creatief festival voor een jonge doelgroep, om de opening van de nieuwe kade te vieren. STRAAT! heeft tijdens dit festival het straatprogramma op zich genomen, vol met muziek, dans, extreem sports en arts. Het programma van STRAAT! werd gevormd door jongeren met een passie op het gebied van hiphop, streetdance, skateboarden, longboarden, BMX, straatvoetbal, straatbasketbal, graffiti, cartoon, rap, VR, scratchen en human beatbox.

Straatkunst is voor veel jongeren een way of life, waarbij zij soms alles moeten geven om hogerop te komen. Organisator Sean (22 jaar) is al jaren bezig met beatbox. ‘’In de tijd dat ik begon was Youtube nog niet zo groot en waren hier lang niet zoveel tutorials te vinden als nu, ik kende weinig beatboxers en talentenjachten waren vooral gericht op meer reguliere kunstvormen. Na jaren oefenen en doorzetten heb ik nu een niveau bereikt waarop ik geboekt word voor optredens, workshops en als presentator en MC, maar dat ging niet vanzelf’’. De vier organisatoren van STRAAT! willen mensen met een passie voor straatcultuur samenbrengen om deze passie en hun talent te delen, maar zij vinden het ook tof om de werelden van verschillende subculturen met elkaar te verbinden.


Resultaat: Community van Alkmaarse straatkunstenaars
Fase: Afgerond