Heb jij ook een goed idee?

Save Their Souls Dinner

Afrikaans Benefietdiner in Mare Nostrum – Op zaterdag 8 april organiseerde de 13-jarige Ginaira het ‘Save Their Souls Dinner’ in Wijkcentrum Mare Nostrum. Met dit diner haalde zij €257,- op voor het goede doel: SOS Kinderdorpen, voor de honger door extreme droogte in Oost-Afrika.

De chefkoks: Mignone, Aminata en Hadja zijn geboren in West- en Oost-Afrika maar nu woonachtig in het AZC in Alkmaar. Zij stonden ruim 8 uur in de keuken en kookten een heerlijke Afrikaanse maaltijd voor de gasten die zaterdagavond in het wijkcentrum waren aangeschoven. Mensen uit de wijk konden dankzij lokale sponsors voor een klein bedrag genieten van een heerlijk buffet, waarvan de opbrengst naar SOS Kinderdorpen gaat.

Op het menu stonden verschillende Afrikaanse specialiteiten, zoals rijst, groenten, kip, gebakken banaan, gevulde vis, lamsvlees met groenten in tomatensaus, fufu en salade. De gerechten werden met een brede glimlach opgeschept door de koks die het duidelijk net zo naar hun zin hadden als Ginaira en de gasten. Het was een zeer geslaagde avond. Meer info en foto’s via Facebook: Save Their Souls Dinner. Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door Kippie, Tropische Supermarkt De Mare en DekaMarkt.

Ginaira organiseerde het benefietdiner vanuit het traject de STAD Boostcamp. Binnen dit talentontwikkelingstraject worden Alkmaarse jongeren intensief begeleid met het opzetten van hun eigen projecten en evenementen.


Resultaat: Een uitgebreid diner voor het goede doel
Fase: Afgerond