Het Monster

Afgelopen maand was er een bijzondere theatervoorstelling te zien bij Artiance. ‘Het Monster’ vertelt een verhaal over Anna (gespeeld door Rachelle van Westerop) die worstelt tegen en met eten. De voorstelling was een afstudeerproject van Ashley Boermans. Met haar stuk laat zij zien dat een eetstoornis niet in je lichaam zit maar in je hoofd. Deze stem in je hoofd wordt ook wel ‘het monster’ genoemd. Maar wie zijn de meiden achter ‘Het Monster’? Hoe kijken zij terug op deze bijzondere voorstelling?

De uit Alkmaar afkomstige Ashley Boersmans (24) heeft een passie voor theater en was hier al vroeg mee bezig. Vanaf haar 8ste stond ze al te shinen op het toneel en dat doet ze nog steeds met veel plezier. En dan niet alleen achter de schermen maar ook op het toneel laat zij zien wat ze kan. Als afstudeerproject voor de HKU bedacht zij de theatervoorstelling ‘Het Monster’. De voorstelling heeft als doel om het onderwerp eetstoornissen meer bespreekbaar te maken. Het meest bijzondere aan het maken van deze voorstelling vond Ashley dat er na afloop van de voorstelling 3 meiden naar haar toe kwamen die zelf een eetprobleem hebben. Zij hebben hun verhaal gedeeld met haar en de spelers. Ashley haar toekomstplannen zijn voor nu: doorgaan met theater en hier vol van genieten en even een lekkere break nemen kan er ook wel blij.

Rachelle van Westerop uit Bergen (19) vertolkte de rol Anna in het theatervoorstelling ‘Het Monster’. Rachelle is een en al theater, dit is haar hobby en grootste passie. Naast theater is ze erg sportief en werkt ze veel. Om haar in te leven in de rol van Anna heeft Rachelle veel docu’s gezien, mensen gesproken en artikelen gelezen. Voor haar heeft de voorstelling ‘Het Monster’ mooie bijzondere momenten, zo heeft zij ook gesproken met verschillende meiden en jongens die strijden met deze stoornis. Helaas is het zo dat deze stoornis net zoals depressie vaak vergeten word, zo hoopt zij ook dat het onderwerp door deze voorstelling meer bespreekbaar wordt. Rachelle haar toekomstplan is om naar de Toneelschool te gaan om zo van haar passie haar beroep te maken en te knallen op het podium!

Nou meiden wij zeggen YOU GO dat er nog vele bijzondere voorstelling mogen komen!

Deel dit via:
Redactie