Heb jij ook een goed idee?

Ballie

Wijken strijden tegen elkaar tijdens voetbaltoernooi BALLIE – Vrijdag 27 april vond het voetbaltoernooi BALLIE plaats in Sporthal Noord in De Mare! Vijf teams streden tegen elkaar om de felbegeerde prijs: tickets voor de wedstrijd AZ-Utrecht voor het hele team. Na een korte toespraak van wethouder Pieter Dijkman gingen de teams van start. De teams speelden allemaal twee wedstrijden (5×5) van 15 minuten, waarna het tijd was voor de finale tussen FC Jamal en Team Black. Na een spannend finalespel ging Team Black er met de hoofdprijs vandoor.

Ilyas (18 jaar) en Nigel (16 jaar) hebben BALLIE georganiseerd om jongeren tussen de 15 en 20 jaar, uit verschillende wijken in Alkmaar bij elkaar brengt in Sporthal Noord, de zaal bij het Dalton College in De Mare. ‘’Vroeger voetbalde iedereen in de wijk met elkaar, nu niet meer. Wij hebben de oplossing, door jongeren uit de wijken in Alkmaar tegen elkaar te laten spelen!’’ Zegt Ilyas. ‘’Zo leert iedereen elkaar kennen en heeft iedereen een toffe, sportieve dag’’, vult Nigel aan.

Nigel en Ilyas organiseerden BALLIE vanuit het traject de STAD Boostcamp. Binnen dit talentontwikkelingstraject worden Alkmaarse jongeren intensief begeleid bij het opzetten van hun eigen projecten en evenementen.


Resultaat: Voetbaltoernooi tussen verschillende Alkmaarse wijken
Fase: Afgerond