Heb jij ook een goed idee?

Heldenrace

Op zaterdag 27 mei lieten jongens en meiden zien wat zij in huis hebben tijdens de MTB Heldenrace, georganiseerd door de 12-jarige Britt – Britt Davidson is 12 jaar oud en heeft een grote passie voor mountainbike. Ze traint al 4 jaar bij het Sportpaleis en dat is niet voor niets. Britt is namelijk tweede meisje van Nederland!

‘’Mountainbiken is mijn grote passie geworden en ik zou het onwijs leuk vinden als meer jongeren van mijn leeftijd kennis zouden maken met deze sport. Daarom ben ik op het idee gekomen een evenement te organiseren dat volledig in het teken staat van mountainbike!’’. Omdat Britt zelf graag gebruik maak van het parcours van het Sportpaleis en deze locatie alles heeft wat je nodig hebt voor een toffe wedstrijd wordt de Heldenrace hier georganiseerd.

Jongeren tussen de 9 en 15 jaar namen het met een temperatuur boven de 30 graden tegen elkaar op. Het parcours was uitgezet door Britt zelf en er werd zo’n half uur gefietst. Om het rondje was het wel tijd voor een drinkpauze. In verband met de warmte was het na de race al snel tijd voor een verkoelend watergevecht, waar na alle deelnemers met elkaar een lekkere pasta maaltijd hebben gegeten.

Britt organiseerde de Heldenrace vanuit het traject de STAD Boostcamp. Binnen dit talentontwikkelingstraject worden Alkmaarse jongeren intensief begeleid met het opzetten van hun eigen projecten en evenementen.


Resultaat: Een mountainbike race
Fase: Afgerond