Heb jij ook een goed idee?

Tipidance

Hal25 werd zaterdag 30 september omgebouwd tot een waar festivalterrein. Zes leerlingen: Robbe, Dylan, Fleur, Fleur, Naomi en Quincy, van het Stedelijk Dalton College droomden ervan een Bohemian festival te organiseren voor jongeren van 14 t/m 18 jaar en daarmee ontstond Tipidance!

‘’Eindelijk een festival voor jongeren van onze leeftijd”, vertelt Robbe. Tipidance is een nieuw concept waarbij alle facetten van een succesvol festival samen komen voor een net iets jongere doelgroep. Organisator Dylan vertelt: ‘’Voor jongeren van 14-17 jaar worden namelijk geen festivals zoals dit georganiseerd, terwijl jongeren van onze leeftijd juist graag andere jongeren willen ontmoeten en toffe dingen willen doen. Ook willen wij aan deze jongeren laten zien dat iedereen een te gekke dag kan hebben zonder dat daar alcohol voor nodig is”.

Tijdens het festival is alles tot in de puntjes geregeld. Bij de organisatoren spotten we professionaliteit en vooral veel enthousiasme. Mede dankzij de aankleding en sfeervolle details weten de organisatoren een echte festivalsfeer te creëren. Tijdens deze dag komen er allerlei singer- songwriters optreden, waaronder Rose Marin en Noise Pollution. Daarnaast wordt er wild gedanst tijdens de silent disco, lekker gegeten en kan men genieten van een massage. Zodra het donker wordt, steken de organisatoren het kampvuur aan. Helaas valt het weer een beetje tegen, maar dat maakte voor de bezoekers weinig uit.

Tipidance was een bijzonder en creatief project en daar kunnen de organisatoren trots op zijn.


Resultaat: Alcoholvrij festival
Fase: Afgerond