Cultuurverschillen

Natalia (geboren in Australië) en Karem (geboren in Polen) zitten in klas 3 van het Stedelijk Dalton College. Zij wonen nog geen twee jaar in Nederland en zien heel veel verschillen tussen Nederland en het land waar zij vandaan komen. Bij WE CAN Young vonden zij het onderwerp ‘een eigen identiteit’ daarom het meest interessant. Na een brainstormsessie gingen de meiden aan de slag met het tekenen van de verschillen tussen Nederland, Polen en Australië op het gebied van het schoolsysteem, homoseksualiteit, autoriteit en de omgang tussen jongeren.

Natalia en Karem zeggen dat alles in Nederland heel goed geregeld is maar dat iedereen minder snel vrienden maakt dan in Polen, in Nederland zijn jongeren wat meer gesloten. In Australië is iedereen een stuk ‘stoerder’ naar buiten toe waardoor het lastig is om je bij een bepaalde (vrienden)groep aan te sluiten. Nederland is wel heel vrij, hier kunnen homo’s hand in hand op straat lopen en trouwen, in Polen en Australië niet.

Jongeren zijn hier ook op hele jonge leeftijd bezig met wat zij later willen worden. In Polen en Australie zijn jongeren tot hun achttiende veel minder bezig met belangrijke keuzes. Leraren zijn in Nederland wel ‘heel relaxed’.

Natalia en Karem presenteerden de strip aan andere jongeren, onder andere op school. Bekijk onderstaande strip van boven naar beneden.

Deel dit via:
Redactie