Partyplanner

Marieke en Isabelle zijn 16 jaar en zitten op het Stedelijk Dalton College in Alkmaar. De meiden gaan nog niet uit in de stad, maar organiseren regelmatig feestjes thuis of bij vrienden. Zij kwamen voor WE CAN Young op het idee om een app te bouwen om feesten voor jongeren zo makkelijk, goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Marieke en Isabelle bedachten de partyplanner: een app die jongeren helpt met het organiseren van een feest. Een organisator kiest samen met vrienden de locatie, tijd, muziek, de kosten, boodschappen en iedereen kan over de partyplannen (video)chatten, achteraf deelt iedereen zijn/haar foto’s en video’s in de party bibliotheek. Er is een belangrijke regel binnen de app: zonder het accepteren van de algemene voorwaarden, die twee minuten zichtbaar zijn zonder dat je deze kan wegklikken, ben je niet welkom op het feest. Je kan de algemene voorwaarden accepteren met een wachtwoord, dit is het antwoord op een vraag die ergens in de tekst te vinden is. Zo is de kans groter dat jongeren de voorwaarden ook daadwerkelijk lezen.

Wat kan de app allemaal ?

  • Spotify: synchroniseer Spotify met de app, zo is iedereen zijn favoriete muziek zichtbaar en geniet iedereen van de muziek die hij/zij leuk vindt
  • Geld: je kan de kosten voor boodschappen delen, iedereen ziet wat hij/zij nog moet betalen
  • Boodschappen: je maakt een lijstje met de boodschappen voor het feest, zo heeft iedereen een overzicht van wat er gehaald wordt en kunnen wensen worden doorgegeven
  • Locatie & Tijd: deel de locatie zodat iedereen via Google Maps kan zien waar het feest is. De tijd wordt natuurlijk ook vermeld
  • Chatroom: in de chatroom kan je met alle feestgangers praten of videochatten. Dus wil jij jouw wilde feestplannen bespreken en elkaar zien? Dat kan!
  • Foto’s en video’s: iedereen kan zijn foto’s en video’s in de app delen
  • Huisregels: in de huisregels beschrijft de beheerder wat wel en niet mag. Iedereen die komt moet eerst de algemene voorwaarden lezen en accepteren. De algemene voorwaarden kan je niet wegklikken en zijn 2 minuten te zien.

Als je de app hebt gedownload dan kom je in een beginscherm met de algemene voorwaarden en die luiden als volgt:

Heee feestbeest, leuk dat je er bent!!! Voor je kan beginnen met het plannen van je party moeten we je iets vertellen. Want deze app is gebouwd met een doel. Wij willen dat iedereen een leuk feest kan hebben en dat iedereen goed met elkaar omgaat. Dus dat je iedereen die een feest geeft of iedereen die op jouw feest komt respecteert. Dat je je aan de huisregels van een ander houdt en dat je rekening met elkaar houdt, want dat is de gouden sleutel tot een leuk feest met vrienden! En vergeet ook niet: doe nooit iets waar je niet achter staat!

Deze app is bedoelt om leuke, gezellige feesten te organiseren, zonder problemen. Ben je het hier helemaal mee eens? Accepteer dan de algemene voorwaarden en voer het wachtwoord in. Het wachtwoord is het antwoord op de volgende vraag: ‘hoe heet een dier met zwarte en witte strepen?’ We hopen dat je heel veel plezier hebt met het plannen van je feesten en met de feesten die je bezoekt. Wees verantwoordelijk en verstandig met de dingen die je doet, wees je zelf en vooral: have fun!

Na de algemene voorwaarden kan je het wachtwoord invoeren en als die correct is dan kan je je account aanmaken. Zodra je bent geregistreerd kan je aan de slag met het plannen van je party. Als jij een feest organiseert ben jij beheerder van de groep. Om chaos te voorkomen kan er maar 1 iemand beheerder zijn. Die bepaalt wie er uitgenodigd wordt, wat de huisregels zijn, welke boodschappen er gedaan worden en hoe de kosten worden verdeeld. Iedereen kan de Spotify lijst aanvullen, zodat iedereen zijn of haar favoriete muziek kan luisteren. Iedereen kan chatten in de groepschat, of de beheerder privé spreken. Als je beheerder bent moet je eerst jouw huisregels invoeren, daarna kan je mensen uitnodigen. Alleen mensen die jouw algemene voorwaarden accepteren mogen op jouw feest komen. De beheerder kan altijd mensen toevoegen of uit de groep verwijderen.

Kan jij niet wachten tot je deze app in de appstore kan downloaden? Dan moet je nog even geduld hebben. Houd onze site in de gaten voor updates rondom de app.

Deel dit via:
Redactie