Heb jij ook een goed idee?

Dutch Drone Squad

Een indoor trainingslocatie voor Drone racing: een mooi stukje technologie waar je steeds meer over hoort en ziet – Drones heb je in soorten en maten en voor diverse doeleinden. Zo gebruikt de een zijn drone om video’s te maken en de ander gebruikt hem om er mee te racen. Vooral dit laatste spreekt de jongeren erg aan. Op 11 maart 2017 was er bijvoorbeeld een succesvolle drone race wedstrijd in winkelcentrum Middenwaard (Heerhugowaard).

Op dit moment is de Alkmaarse Klaas (22 jaar) bezig met het opstarten van een project, om in het Sportpaleis in Alkmaar een regionale, indoor trainingslocatie voor drone racing te creëren. Drone racers kunnen daar naartoe komen om te trainen, maar het is ook de bedoeling om jongeren vanaf 14 jaar kennis te laten maken met deze tak van sport. Drones zijn helemaal upcoming en deze hype kan een enorme bijdrage leveren aan de technische kennis van jongeren. Wanneer de groep in Alkmaar meer kan oefenen, trainen en een grotere groep jongeren om hen heen kunnen verzamelen die enthousiast worden over drones, kunnen wij dit op andere jongeren overbrengen die hier weer van leren.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat naast het trainen ook cursussen, workshops en wedstrijden georganiseerd gaan worden. Dit bestaat oa uit: leren solderen, bouwen, programmeren en het vliegen op zich. Dit is voor later, voor nu gaat het vooral om een trainingslocatie (binnen) waar Klaas en andere racers een keer in de maand gebruik van kunnen maken.

”Naar mijn idee is het aanbod van activiteiten in de gemeente voor jongeren tussen de 14 en 18+ gering. Omdat drones steeds meer intrek raken in deze leeftijdscategorie en jongeren hier op technisch vlak ontzettend veel van kunnen leren vult dit project een mooi gat aan in de gemeente Alkmaar en de omgeving daar buiten, waardoor Alkmaar voorop loopt in de ontwikkeling en populariteit van drone racing”, aldus Klaas.

Op dit moment zit Klaas niet stil en is hij samen met STAD plannen aan het ontwikkelen voor de toekomst.


Resultaat: Een club voor drone-racers
Fase: Afgerond