Heb jij ook een goed idee?

072 Out Loud

Sara (18 ) en Elisa (17) organiseerden op 17 december 2017 de eerste editie van 072 Out Loud in de Gasfabriek in Alkmaar. Tijdens deze middag vulden jonge woordkunstenaars het programma met hun talent. 

‘’Met 072 OUT LOUD willen wij jonge taalliefhebbers op een moderne en laagdrempelige manier creatieve avonden laten beleven, waardoor er een community van taalliefhebbers ontstaat. Zo zullen mensen uit Alkmaar en omstreken uiteindelijk zien hoe tof taal eigenlijk is’’, vertelt organisator Elisa.

En dat lukte! De hele middag stond in het teken van verschillende vormen van taalkunst, zoals spoken word, proza, poëzie, rap, komedie en theater. Daarnaast was er ook ruimte voor improvisatie en muziek. Jong talent kreeg een podium en het publiek reageerde razend enthousiast op alle optredens.

Tegenwoordig lezen jongeren nog nauwelijks een goed boek en er zijn weinig jongeren met een passie voor schrijven. Hun interesse gaat veel eerder uit naar games, series of social media. Jammer, vindt Elisa: ‘’Schrijven is voor mij een kunstvorm waarin ik mijn gevoelens kwijt kan. Juist daarom vind ik het zo jammer dat er weinig jongeren zijn die hier zo mee bezig zijn als ik’’.

Ook Sara heeft een passie voor creativiteit. Het liefste is ze de hele dag bezig met tekenen, schrijven of theater. ‘’Ik kom uit Egmond en voor mij was het heel lastig om mensen in mijn omgeving te vinden met dezelfde passie’’, aldus Sara. Inmiddels weten de organisatoren van 072 OUT LOUD dat er in en rondom Alkmaar wèl veel jongeren zijn die van woordtoveren houden. Die een passie hebben voor taal, die hun stem willen laten horen en dit met anderen willen delen. Jongeren die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten en te performen. Voor Elisa en Sara reden genoeg om een creatieve avond te organiseren waar jongeren het podium kunnen beklimmen, nieuwe mensen kunnen ontmoeten en zich kunnen laten inspireren.

[vc_video link=’https://www.youtube.com/watch?v=Clazw01TOnU’]

Featured image by Elisa Lo A Njoe
Video by Kino Voss  
Edit Elisa Lo A Njoe, via


Resultaat: Een spoken Word event in de Gasfabriek
Fase: Afgerond