Vrije sluitingstijden: Interview met actievoerder Thomas van Elst

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en dat betekent dat we in de gemeente Alkmaar mogen stemmen (Als we boven de 18 jaar zijn) op een geschikte politieke partij. Een belangrijk punt tijdens deze verkiezingen: De vrije sluitingstijden! 

De vrije sluitingstijden zijn van belang voor alle horecagelegenheden in Alkmaar en het publiek dat graag uitgaat in de binnenstad. Waarom? Nou, momenteel heeft het uitgaanspubliek de luxe om tot in de late uurtjes door te feesten. Kroegen mogen namelijk zelf beslissen op welk tijdstip zij sluiten. Dat betekent dat je in sommige café’s zelfs tot 05.00 uur in de ochtend kunt dansen.

Vroeger was dit anders, toen sloten alle kroegen rond hetzelfde tijdstip van 02.30 uur. De vrije sluitingstijden zijn voor de nachtbrakers en feestgangers natuurlijk fantastisch. Echter is niet iedereen blij met deze regelgeving. Buurtbewoners klagen over overlast en willen terug naar het oude systeem. En ja, dan wordt het ineens een lastig verhaal.

Daarom interviewde wij Thomas van Elst. Thomas startte een campage ‘voor het  het behoud van de vrije sluitingstijden’ in Alkmaar. Hij voert actie om de vrije sluitingstijden te behouden zoals deze nu zijn. In de video legt hij uit waarom hij zich hard maakt voor dit onderwerp.

Ook vroegen we op straat aan de Alkmaarders hoe zij over deze kwestie denken.  Benieuwd? Klik op de video!

Deel dit via: