De vrije sluitingstijden: Interview met BAS en VVD

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en dat betekent dat we in de gemeente Alkmaar mogen stemmen (Als we boven de 18 jaar zijn) op een geschikte politieke partij. Een belangrijk punt tijdens deze verkiezingen: De vrije sluitingstijden! 

De vrije sluitingstijden zijn van belang voor alle horecagelegenheden in Alkmaar en het publiek dat graag uitgaat in de binnenstad. Waarom? Nou, momenteel heeft het uitgaanspubliek de luxe om tot in de late uurtjes door te feesten. Kroegen mogen namelijk zelf beslissen op welk tijdstip zij sluiten. Dat betekent dat je in sommige café’s zelfs tot 05.00 uur in de ochtend kunt dansen.

Vroeger was dit anders, toen sloten alle kroegen rond hetzelfde tijdstip van 02.30 uur. De vrije sluitingstijden zijn voor de nachtbrakers en feestgangers natuurlijk fantastisch. Echter is niet iedereen blij met deze regelgeving. Buurtbewoners klagen over overlast en willen terug naar het oude systeem. En ja, dan wordt het ineens een lastig verhaal.

Als vervolg op het interview met Thomas van Elst, hebben wij ook een interview met Ben Bijl van de politieke partij BAS en Stefan de Haan van de VVD gehouden. In de onderstaande video laten zij weten hoe hun partij tegen deze kwestie aankijkt. Benieuwd naar hun reactie? Bekijk vooral de video!

Deel dit via: