Heb jij ook een goed idee?

Fashion Fixers

De dertienjarige tweelingzusjes Merel en Sanne Hoogland organiseren een kledingworkshop voor leeftijdsgenoten onder de naam Fashion Fixers. 18 maart vindt de workshop in het kantoor van Stichting STAD plaats, waarbij een modeontwerpster de deelnemers leert hoe zij kleding kunnen om toveren in iets nieuws.

Voordat dit alles plaats vindt, zamelen de jonge organisatoren kleding in voor hun project. Ze gaan de hele stad door om zoveel mogelijk kleding te verzamelen. Onder anderen Rataplanen de Reshare Store van het Leger des Heils hielpen hier al bij.

Voor de creatieve dag op 18 maart proberen de organisatoren ook leeftijdsgenoten trekken die thuis niet zoveel te besteden hebben. Volgens hen is het namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om ieder jaar een nieuwe garderobe te hebben. Merel: ,,Je kunt op een hele leuke manier gebruikte kleding weer cool maken.” Sanne: ,,Dan hoef je dus niet naar de winkel om dure spullen aan te schaffen, maar maak je het gewoon zelf. Naast dat het leuk is om te doen, heb je dan ook een uniek item in jouw kast hangen.”

Ben je benieuwd hoe de workshop verliep? dan de aftermovie van deze dag. Ook kun je de foto’s van de workshop checken op onze Facebook pagina


Resultaat: Een kledingworkshop en mini-modeshow
Fase: Afgerond