BEHIND THE MASK AFTERMOVIE

Zondag 11 maart werd er een fotoshoot gehouden voor Behind the Mask. Tijdens deze fotoshoot zijn er meiden gefotografeerd om het effect te laten zien wat veel make-up met je gezicht doet en dat meiden dat helemaal niet nodig hebben.

Anna (13) en Lotte (13) waren de jonge organisatoren van deze fotoshoot en hebben Behind the Mask ook bedacht en opgericht met behulp van STAD. Wat de meiden willen bereiken met dit project is leeftijdsgenootjes aanmoedigen minder make-up te dragen, meiden te laten zien dat je prachtig kan zijn met weinig tot geen make-up en dat je jouw onzekerheden moet omarmen.

In deze fotoshoot zijn meiden 2 keer gefotografeerd om het verschil te laten zien wat make-up met meiden hun gezicht doet. Een keer zo naturel mogelijk, waarbij de natuurlijke schoonheid naar voren komt. De andere foto wordt extreem. Veel make-up, heftig haar en extreme kleding. Dit om aan te tonen dat het karakter en de uiterlijke kenmerken van jonge meisjes verdwijnen als ze zichzelf vol plamuren met lagen make-up.

Als het resultaat van deze fotoshoot bekend is, zal op iedere foto een quote worden gezet waarin de onzekerheid van het model naar voren komt. Deze quote over onzekerheid wordt aangevuld met de zin: ‘maar toch draag ik geen masker’. Een voorbeeld hiervan is: ‘Ik heb een bobbel op mijn neus, maar toch draag ik geen masker’. Anna en Lotte willen na afloop van deze fotoshoot hun foto’s exposeren aan het grote publiek om hiermee hun boodschap te verspreiden.

Deel dit via:
Redactie