Heb jij ook een goed idee?

Behind the Mask

Anna (14) en Lotte (13) organiseerden samen een fotoshoot onder de naam Behind the Mask. Met het resultaat van deze fotoshoot willen de jonge organisatoren leeftijdsgenootjes aanmoedigen minder make-up te dragen.

Deze twee jonge initiatiefnemers signaleerden bij meiden van hun leeftijd een probleem. Sommige meisjes op hun school dragen, naar hun idee, dikke lagen make-up. Anna en Lotte vinden dat je op jonge leeftijd nog niet teveel make-up moet dragen en willen daarom pleiten voor de ‘natural look’. ,,Hoe kunnen we dit veranderen”, vroegen de organisatoren zich af. En daarmee was hun idee geboren. De twee meiden organiseerden samen met vijf andere meisjes een fotoshoot waarin ze hun boodschap willen overbrengen op leeftijdsgenoten. En dit pakte zij professioneel aan. Zo verzamelden Anna en Lotte zelf de modellen en vonden zij in samenwerking met STAD een styliste, fotograaf, visagisten en kapster die meewerkten aan deze fotoshoot.

Tijdens deze shoot werden alle modellen twee keer gefotografeerd. Een keer zo naturel mogelijk, zodat de natuurlijke schoonheid naar voren komt. De andere foto is extreem geworden. Veel make-up, heftig haar en extreme kleding. Dit om aan te tonen dat het karakter en de uiterlijke kenmerken van jonge meisjes verdwijnen als ze zichzelf vol plamuren.

Uiteindelijk is het resultaat bijzonder goed gelukt en staat op iedere foto een quote waarin de onzekerheid van het model naar voren komt. Nu is het tijd om hun boodschap te verspreiden en hun foto’s te tonen aan het grote publiek.

Het team

Haar: Sabine Duyneveld
Make – Up: Shaymea Ben en Michelle Westdorp

Naast alle foto’s is er ook nog een aftermovie gemaakt van het project. En werden Anna en Lotte geïnterviewd voor een mooi artikel in de Alkmaarsche Courant.

Featured image by Suze Griesbergen


Resultaat: Een fotocampagne
Fase: Afgerond