Naaktfoto strip

De naaktfoto strip: ,,Gebruik humor om taboes te doorbreken”
Amelia en Kim (15) zijn twee creatievelingen. Ze tekenen al hun hele leven en wilden dit graag gebruiken voor het maken van een item voor Ik Ben Van Mij. Ze combineerden hun talent met een actueel onderwerp: naaktfoto’s! En dat leverde mooi resultaat op.

Bij STAD vroegen we de dames wat er momenteel volgens hen speelt als het gaat over seksualiteit en weerbaarheid. Allebei vinden ze dat het verspreiden van naaktfoto’s niet kan en jongens en meisjes hier vaak te gemakkelijk over denken. De persoon die op deze naaktfoto’s staat, wordt vaak neergezet als slet, player of ordinair en aan de publieke schandpaal genageld. ,,Niet oké”, vinden Amelia en Kim. Iedereen mag volgens hen zelf bepalen wat hij of zij doet en daar hoeven anderen zich helemaal niet mee te bemoeien.

Amelia en Kim maakten drie strips over dit onderwerp. Om de taboe een beetje te doorbreken. ,,We proberen met deze strips op een grappige manier dit onderwerp uit te lichten”, vertelt Amelia.

Bekijk de strips hieronder:

Wij vinden het heel tof geworden! De dames hebben talent en weten op een bijzondere manier hun boodschap over te brengen.


Strip by Amelia Stermanen Kim Praat
Digitalisering Shanya Steen 

Deel dit via:
Redactie