IndepenDANCE

IndepenDANCE: ,,Laten we dansen voor de meisjes in Zambia” Julie, Jasmijn en Isolde (15 jaar) van het Dalton College in Alkmaar zetten zich in voor Plan Nederland. Zij organiseren een schoolfeest genaamd indepenDANCE, om kindhuwelijken in Zambia tegen te gaan.

De jonge organisatoren wilden iets betekenen voor meisjes in Zambia. In dit land worden meisjes namelijk op jonge leeftijd uitgehuwelijkt en Plan Nederland probeert hier iets tegen te doen. Julie, Jasmijn en Isolde wilden op een bijzondere manier iets doen voor Plan Nederland en organiseren eigenhandig een schoolfeest.

,,We realiseren ons soms niet wat meisjes van onze leeftijd aan de andere kant van de wereld meemaken”, vertelt Julie. En daardoor bedachten de organisatoren dit project. In de aula van hun middelbare school organiseren de meiden een hip feest voor leeftijdsgenoten. ,,Het thema wordt neon”, vertelt Isolde. De dames toveren hun schoolgebouw om in een ware feestlocatie met optredens, muziek en alle andere facetten voor een goed feestje. ,,Laten we dansen voor de meisjes in Zambia en het geld dat we hiermee ophalen doneren aan Plan Nederland”, zegt Jasmijn.

Eind mei vindt het schoolfeest plaats. De jonge organisatoren zijn druk bezig met alle voorbereidingen. Zo proberen zij op allerlei manieren geld in te zamelen voor dit bijzondere project.

Image by Julie Hoogedam

Deel dit via:
Redactie