STUDENTS OF MBO: TROTS ZIJN OP JOUW OPLEIDING

Zoals je misschien wel hebt gezien, pleiten wij de komende periode voor mbo opleidingen. Helaas horen we nog veelte veel negatieve geluiden over mbo-studies. Wat ons betreft mag je trots zijn op jouw opleiding. Afgelopen week hebben wij mbo-studenten het woord gegeven over hoe zij het mbo ervaren. Wij vroegen hen naar hun mening en fotografeerde ze. Lees het verhaal van deze enthousiaste mbo’ers hieronder.

Mitchell Schoehuijs (19 jaar)

,,Ik zit al sinds het vmbo met de gedachte dat ik brandweerman wil worden. Op het vmbo deed ik daarom SDV ( Sport & dienstverlening). Na lang zoeken vond ik de opleiding Facilitaire Dienstverlening. Ik leer nu van alles over horeca en veiligheid. Ik heb ook mijn EHBO diploma gehaald. In mijn vrije tijd zit ik bij de jeugdbrandweer, waar ik veel leer. Binnenkort ben ik klaar met mijn opleiding en ga ik het werkveld in.”

Nora Ernest (20 jaar)

,,Ik begon op het mbo als onderwijs-assistente. Ik kwam er alleen achter dat het niks voor mij was, dus na mijn eerste jaar ben ik ervan af gegaan. Ik vond een mbo-opleiding die heel goed bij mij pastte. Ik doe de opleiding Ruimtelijk Vormgeven. Ik mag hierbij lekker creatief zijn er op los gaan! Ik heb veel geleerd over het gebruik van kleuren en patronen en richt nu ook echt ruimtes in. Ik heb zeker mijn plek gevonden.”

Mandy Kramer (18 jaar)

Ik wilde heel graag met kinderen werken. Op het vmbo kregen wij het vak verzorging. Hier leerde ik al het een en ander, maar het was vooral heel breed. Ik heb daarom op het mbo voor Pedagogisch Medewerker gekozen. Ik leer zowel praktijk als theorie. Het fijne aan het MBO is wel dat ik hierna gelijk kan gaan werken.

Christian Iles (19 jaar)

,,Ik wil graag iets in de politiek doen en daarom studeer ik ook rechten op het mbo. Ik vind het mbo zeker een leuke uitdaging. Het mbo is heel praktisch en daardoor leer ik hoe ik rechten kan toepassen binnen de arbeidsmarkt. Dat betekent dat ik dankzij mijn mbo opleiding, snel het werkveld in kan.”

Nihal Gozutok (19 jaar)

,,Toen ik klein was wilde ik iets met films doen. Dat is mijn grote droom en de vraag is altijd: Hoe ga ik dit bereiken? Ik was best onzeker en wist totaal niet hoe ik dit moest aanpakken. Ik koos uiteindelijk voor de opleiding Audiovisueel. Het was zeker fijn om op het mbo te starten. Ik doe veel meer praktijk en krijg ook de kans om lekker mijn creatieve geest op hol te laten slaan. Het mbo biedt mij de kans om goed voorbereid te zijn op het echte leven en hoger op te komen.”

(Anoniem)

,,Ik heb eerder mbo gedaan en ik merk nu dat het niveau hoger ligt. Er wordt nu ook veel meer georganiseerd voor de leerlingen. Het mbo biedt leerlingen ook veel meer hulp en bijlessen. Er is nu bijvoorbeeld op iedere vestiging van het Horizon een kansklas, die leerlingen veel meer hulp biedt. Het mbo gaat vooruit.”

Deel dit via:
Redactie